Спіруліна

(#0021)
Спіруліна
Наявність: Нет в наличии
Shanti Виробник: Shanti

Опис Спіруліна

Спіруліна - це одна з різновидів ціанобактерій, синьо-зелена мікроводорость, яка може рости в солоній і прісній воді. З'явилася на Землі близько 3,5 млрд років тому. Вперше даний вид продукту почали вживати ще за часів ацтеків. Однак сьогодні популярність даного продукту досягла небувалих висот. Це обумовлено рядом його корисних властивостей і унікальних якостей.

Спіруліна - це один з найбільш якісних джерел білка. Його засвоюваність порівнянна з яєчними білками, також як і амінокислотний склад.

Спіруліна вважається не просто водорістю, а наполовину бактерією. Це означає, що в цьому продукті багато легкозасвоюваного білка, незамінних амінокислот, які не виробляються в організмі, і тварин вітамінів (В2, В6, В12 і ін.). Тому її радять вживати вегетаріанцям. Також спіруліну рекомендують включати в раціон вагітним і дітям зі зниженим гемоглобіном, адже вона - один з найкращих джерел заліза! З цієї причини Суперфуд допомагає при лікуванні анемії.

Основні властивості:

  • Основним речовиною, що міститься в спіруліни і забезпечує більшу частину її цілющих властивостей, є фикоцианин.
  • Вітаміни групи В. В2 і В3 беруть активну участь в обміні речовин, В12 сприяє виробленню енергії в організмі.
  • Фолієва кислота (В9) благотворно впливає на серце і репродуктивну систему, допомагає боротися зі старінням шкіри. Важлива для здоров'я нервової системи і допомагає запобігти вроджені вади розвитку плода у вагітних жінок.
  • 50-70% сухої речовини спіруліни становить білок. Спіруліна містить весь набір незамінних (організм не може синтезувати їх) і замінних (синтезуються організмом) амінокислот, які необхідні для виробництва білкових молекул.
  • 15-25% сухої речовини спіруліни становлять вуглеводи.
  • 5% сухої речовини спіруліни доводиться на нуклеїнові кислоти - молекули, які беруть участь в синтезі ДНК і РНК.
  • Бета-каротин - попередник вітаміну А, який корисний для шкіри, очей і імунної системи.
  • Залізо допомагає запобігти анемію у людей з ризиком розвитку залізодефіцитної анемії.
  • Вітаміни K1 і K2 беруть участь в згортанні крові і допомагають зміцнювати кістки.
  • Кальцій важливий елемент для зміцнення кісток, серцевого м'яза і м'язів скелета.
  • Магній бере участь в більш ніж 350 біохімічних реакціях і допомагає запобігти розвитку порушень серцевого ритму і м'язових спазмів.
  • Цинк - вітамін, важливий для здоров'я шкіри, зміцнення імунної системи і пам'яті.
  • Калій - основний електроліт, що забезпечує постійну комунікацію між клітинами і загальне функціонування нашого організму.
  • Вітаміни групи B важливі для роботи нервової системи, головного мозку і серця. У людей, які дотримуються вегетаріанської дієти, як правило, виникає дефіцит вітаміну B12. Щоденне додавання спіруліни в їжу забезпечує до 60% рекомендованої добової дози вітаміну B12.
  • Гамма-ліноленова кислота (ГЛК) - незамінна жирна кислота, що міститься в овочах. На думку вчених, вона є корисною жирними кислотами омега-6 і має протизапальні властивості.
  • Спіруліна діє як пребиотик і допомагає зростанню корисних бактерій в кишечнику. Спіруліна містить хлорофіл, який надає на організм защелачівает дію (оптимізує рівень рН). Сприяє зміцненню серцево-судинної системи та імунітету.
  • Допомагає очистити кров і висесті токсини з організму завдяки вмісту діючої речовини цистину.
  • Сприяє як виведенню шлаків, так і нормалізації мікрофлори кишечника.
  • Допомагає позбутися від запалень і подразнень, робить епідерміс більш пружним і гладким.
  • Сприяє розрідженню крові, що знижує ймовірність утворення тромбів.
  • Сприяє нормалізації роботи нервової системи, особливо в умовах стресу і високих навантажень.
  • Спіруліна відмінно підходить для схуднення, оскільки дарує відчуття ситості і допомагає замінити жирову тканину на м'язову.
  • Спіруліна містить такі сполуки, як хлорофіл, бета-каротин, зеаксантин і фикоцианин, які є потужними антиоксидантами, які нейтралізують окисне пошкодження, викликане вільними радикалами.
  • Спіруліна перешкоджає утворенню амілоїдних бляшок, які вважаються причиною хвороби Альцгеймера.

Показання до застосування:

  • При захворюваннях центральної і периферичної нервової системи.
  • При захворюваннях серцево-судинної і ендокринної систем (допомагає стабілізувати артеріальний тиск, знизити рівень холестерину і цукру в крові, попередити ПМС), анемії.
  • Для профілактики онкологічних захворювань і при впливі високих доз ультрафіолету, радіації (в т.ч. при проведенні курсів променевої терапії).
  • При захворюваннях шлунково-кишкового тракту (ерозивний гастрит, виразкова хвороба, синдром подразненого кишечника, хронічний панкреатит та ін.).
  • У разі проживання в місцевості з поганою екологією.
  • При підвищеному рівні стресів і емоційних навантажень.
  • При необхідності видалення з організму важких металів.
  • Як доповнення до програм з корекції ваги.
  • Для детоксикації організму.

Протипоказання: індивідуальна непереносимість компонентів, аутоімунні захворювання.

фітотерапія, антиоксидант, імунітет, відновлення, кровообіг, очищення

Відгуки Спіруліна

Написати відгук

Рекомендовані товари